6 eenvoudige technieken om een vis te bereiden – Neff back-arrow coffee-saucer cuttlery dish duration-75 facebook-footer facebook fish-diving fish glove-rot glove grapefruit knife-alt knife leek mushrooms onion pen pepper pinterest plank-rot plank print salt search spoon towel twitter-footer twitter whisk wine youtube

6 eenvoudige technieken om een vis te bereiden

Vis bakken, grillen, stomen, in de oven of op de barbecue. Er zijn zoveel manieren om een vis te bereiden. Daarom een handig lijstje met alle technieken op een rijtje!

Vóór de bereiding: wel of niet ontdooien? De vis in de oven of magnetron bereiden? Dan hoeft u hem niet van tevoren te ontdooien. Bakt u de vis? Dan moet hij wel vooraf worden ontdooid. Leg de bevroren vis in de koelkast of houd de vis een tijdje onder koud water tot het glazen laagje weggespoeld is.

Bakken
Verhit olie of vloeibare boter in een pan op hoog vuur. Bak de vis aan beide kanten maar niet te lang, anders droogt hij uit.

Grillen
Grillen is vooral geschikt voor stevige vissoorten. De gril(pan) moet gloeiend heet zijn voordat de vis gegrild wordt. Dit voorkomt uitdroging van de vis. Wrijf de vis in met wat olijfolie en leg deze in de pan of op de plaat. Draai de vis pas om als deze vanzelf loslaat.

Barbecue
Bijna elke vis is geschikt voor op de barbecue en bovendien is hij snel klaar. Als u het rooster voldoende invet met olie kan de vis er zo op. Draai de vis niet te vaak om want dan bestaat de kans dat de vis uit mekaar valt. Verpak zachtere visfilets en moten zoals witvis in aluminiumfolie. U kan er eventueel groenten en kruiden bij verpakken.

Oven
Verwarm de oven voor op 180°- 200°C. Vervolgens smeert u de ovenschaal in met olie of boter en legt u de stukken vis erin. Voeg nu water, citroensap of witte wijn toe en eventueel kruiden en groenten naar keuze. Bereidingstijd voor dunne filets bedraagt ongeveer tien minuten en voor dikkere stukken 20 tot 30 minuten.

TO2-3

Magnetron
De meeste vis is geschikt voor bereiding in de magnetron. Leg de filets of stukken vis naast elkaar in een magnetronoven en voeg wat water, citroensap of witte wijn toe. Dek de schaal af met magnetronfolie en verwarm op 400 watt. Per 100 gram moet de vis 1 of 2 minuten in de magnetron.

Stomen
Bij stomen wordt de vis boven de kookvloeistof (water of bouillon) gelegd. De eigen vissmaak blijft daardoor goed behouden. De vis mag u nu in een stoommandje leggen en boven de stoompan hangen, net boven het kokende vocht. Dek af met een goedsluitend deksel. De stoomtijd is ongeveer vijf minuten per twee cm vis.

Lees hier welke voordelen stomen heeft en welke ingrediënten u het best bereidt met deze kooktechniek.

ING2-1

Comments

Benieuwd naar uw mening! (0)

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met *

Proef de Neff-newsletter

Schrijf je hier in