Bouwen of verbouwen? Denk aan de keukendriehoek – Neff back-arrow coffee-saucer cuttlery dish duration-75 facebook-footer facebook fish-diving fish glove-rot glove grapefruit knife-alt knife leek mushrooms onion pen pepper pinterest plank-rot plank print salt search spoon towel twitter-footer twitter whisk wine youtube

Bouwen of verbouwen? Denk aan de keukendriehoek

We kennen allemaal de Bermuda-driehoek, een geodriehoek en de gevarendriehoek. Maar heb je ook al eens gehoord over de keukendriehoek? Kom er hier alles over te weten.

Bouwers en verbouwers kunnen er gerust over meespreken: de inrichting van je keuken vergelijk je best met een puzzel. Je hebt verschillende toestellen en afmetingen die allemaal een mooi plekje verdienen.

Voor het ontwerpen van een praktische én ergonomische keuken hou je best rekening met de keukendriehoek. Dat is even wat puzzelwerk, maar nadien beleef je heel wat jaren plezier aan deze indeling.

Wat is een keukendriehoek?

De keuken is een werkplek. Elke dag breng je er héél wat tijd door om te koken. Daarom is het belangrijk dat je rekening houdt met de ergonomie en gebruiksvriendelijkheid van deze ruimte. Een (denkbeeldige) keukendriehoek bestaat uit de drie meest gebruikte toestellen: de kookplaat, spoelbak en koelkast. Het is belangrijk dat ze in een soort van driehoek staan om de loopafstand te beperken.

De ideale afstanden in je keuken

Voor het beste comfort bedraagt de afstand tussen de spoelbak en kookplaat minder dan twee meter. Zo vul je kookpotten makkelijk met water zonder dat je heel de keuken moet doorlopen. De afstand tussen de drie toestellen mag in totaal maar zes tot acht meter zijn. Zo loop je minder rond en werk je nauwkeurig. Win-win!

Ben je dus van plan om binnenkort een keuken te laten installeren? Of staat er een verbouwing op het programma? Vraag dan zeker aan jouw (binnenhuis)architect om hier rekening mee te houden tijdens het uittekenen van de plannen.  Nog inspiratie nodig? Bekijk hier alle Neff-toestellen voor jouw perfecte keukendriehoek. 

Comments

Benieuwd naar uw mening! (0)

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met *

Proef de Neff-newsletter

Schrijf je hier in