Gekonfijt fruit: een lekker snoepje voor bij de koffie – Neff back-arrow coffee-saucer cuttlery dish duration-75 facebook-footer facebook fish-diving fish glove-rot glove grapefruit knife-alt knife leek mushrooms onion pen pepper pinterest plank-rot plank print salt search spoon towel twitter-footer twitter whisk wine youtube

Gekonfijt fruit: een lekker snoepje voor bij de koffie

Konfijten is een oude techniek om fruit langer te bewaren. Door het vocht uit de vrucht te halen, en grotendeels uit te koken, krijgt het fruit een nieuwe textuur. Onder meer schijfjes citroen en sinaasappelschillen laten zich prima konfijten. Het resultaat? Een lekker snoepje voor bij de koffie.

Het konfijten van fruit is een eeuwenoude techniek om langer van de vruchten te kunnen genieten. U kunt gekonfijt fruit invriezen of voor minstens acht maanden bewaren in de koelkast. Vooral in Italië is het erg populair, bijvoorbeeld in gebak of in fruitbroden. Geen enkele fruitsoort is er veilig of ze proberen het wel te konfijten en te verwerken in een gerecht. Bij ons zijn vooral gekonfijte citrusvruchten geliefd, maar u kunt ook meer exotische fruitsoorten konfijten zoals bijvoorbeeld kiwi of papaya.

Wilt u graag zelf deze techniek toepassen? We helpen u graag op weg. Let op: fruit konfijten is een arbeidsintensieve procedure, maar wél de moeite waard!

Ingrediënten

  • de schillen van vier (biologische) appelsienen
  • 800 ml water
  • 800 g suiker
  • 4 theelepels vloeibare glucose

Bereiding

  1. Was de sinaasappels grondig
  2. Schil de sinaasappels en snij de schil in reepjes
  3. De eerste stap is om de bitterheid van de schil te laten verdwijnen. Dit doe je door de reepjes drie keer te blancheren, in telkens vers water
  4. Neem een steelpan en doe hier 800 ml water en de 800 gr suiker in
  5. Voeg ook vier theelepels glucose toe
  6. Doe de reepjes van de sinaasappelschillen in het water en breng zachtjes aan de kook.
  7. Laat 10 minuten koken. Haal van het vuur en laat afkoelen.
  8. Zet het pannetje 3x per dag 10 minuten op het vuur en laat telkens koken en afkoelen.
  9. Herhaal dit vier dagen lang, tot de schillen stilaan doorzichtig worden.
  10. Haal de schillen uit het water en laat ze drogen op een rooster. Draai af en toe om.
  11. Laat 3-4 dagen drogen.
  12. Afwerken met suiker. Jammie!

 

Comments

Benieuwd naar uw mening! (0)

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met *

Proef de Neff-newsletter

Schrijf je hier in