Braden: sappig én krokant vlees – Neff back-arrow coffee-saucer cuttlery dish duration-75 facebook-footer facebook fish-diving fish glove-rot glove grapefruit knife-alt knife leek mushrooms onion pen pepper pinterest plank-rot plank print salt search spoon towel twitter-footer twitter whisk wine youtube

Braden: sappig én krokant vlees

Braden is een techniek waarbij een product, meestal vlees, de juiste gaarheid bereikt én een krokante laag krijgt. We passen dit proces toe met vis en vlees, maar wist u dat u bijvoorbeeld ook aardappelen kunt braden?

Bij deze techniek wordt het vlees dichtgeschroeid en de vleessappen blijven behouden. De buitenkant is krokant, de binnenkant lekker sappig. Populaire vleessoorten die u kunt braden zijn gehakt, een rollade of fricandeau.

Braden doet u met de hulp van een oven, maar ook ‘braden aan het spit’ is een populaire techniek. Voor het vlees in de oven gaat, moet u het altijd eerst even dichtschroeien in een pan. Daarna kan het vlees, in een kom of braadzak, de oven in. Het vlees zal langzaam garen. In de VarioSteam van Neff kunt u een stuk vlees perfect bereiden. Deze heteluchtoven voorziet uw gerechten tijdens het bakken, braden of opwarmen van een optimaal vochtgehalte. In drie verschillende gradaties wordt er stoom toegevoegd. De binnenkant blijft lekker sappig, de buitenkant van het vlees krijgt een krokant laagje.

Om het vlees extra smaak te geven wordt het vaak gecombineerd met water, kruiden of bouillon. Hierdoor zal het vlees niet uitdrogen. Wist u trouwens dat u niet enkel vlees kunt braden in een oven? Ook sommige vissoorten én aardappelen kunnen de oven in. Mjam!

Wilt u meer lezen over de VarioSteam? Malte, restauranteigenaar én jager, ging aan de slag met de oven om het perfecte stuk vlees te bereiden. Bent u benieuwd naar zijn ervaring? U leest zijn verhaal hier.

De afbeeldingen in dit artikel komen van www.pinterest.com

 

Comments

Benieuwd naar uw mening! (0)

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met *

Proef de Neff-newsletter

Schrijf je hier in