Het perfect gepocheerde ei: zo doet u dat! – Neff back-arrow coffee-saucer cuttlery dish duration-75 facebook-footer facebook fish-diving fish glove-rot glove grapefruit knife-alt knife leek mushrooms onion pen pepper pinterest plank-rot plank print salt search spoon towel twitter-footer twitter whisk wine youtube

Het perfect gepocheerde ei: zo doet u dat!

Een ei pocheren, hebt u dat al eens zelf geprobeerd? Of schrikt deze techniek u af? Vrees niet langer, een ei pocheren is absoluut niet moeilijk! Volg deze tien stappen en pocheer een ei als een expert!

Een gepocheerd ei is lekker op een zondagse brunch. Ook op een ingrediënten zoals pasta, asperges of garnalen smaakt een gepocheerd ei echt lekker. Een gekookt ei, een spiegelei of een omelet: die technieken hebt u goed onder de knie. Maar hoe zat dat ook alweer om een ei te pocheren? De enige ingrediënten die u nodig hebt zijn water, azijn en een ei (uiteraard). Een belangrijk hulpmiddel is een schuimspaan. Nog niet helemaal zeker van uw stuk? Lees de 10 onderstaande stappen en word een echte expert!

  1. Breng water aan de kook
  2. Wanneer het water kookt, zet het iets lager (net onder de 100°C)
  3. Doe een scheutje witte azijn in het water (het eiwit zal hierdoor niet stollen)
  4. Neem een kommetje en breek het ei
  5. Giet het ei in het water
  6. Neem een lepel en zorg ervoor dat het ei mooi bij elkaar blijft. Duw het eiwit zachtjes naar elkaar toe.
  7. Laat ongeveer 2 à 3 minuten zachtjes pruttelen.
  8. Neem het ei uit het water (met een schuimspaan eventueel) en leg het in koud water.
  9. Dep meteen droog.
  10. Klaar om te serveren!
Comments

Benieuwd naar uw mening! (0)

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met *

Proef de Neff-newsletter

Schrijf je hier in