Hout, stro of papier: hoe kan ik kaas het best bewaren? – Neff back-arrow coffee-saucer cuttlery dish duration-75 facebook-footer facebook fish-diving fish glove-rot glove grapefruit knife-alt knife leek mushrooms onion pen pepper pinterest plank-rot plank print salt search spoon towel twitter-footer twitter whisk wine youtube

Hout, stro of papier: hoe kan ik kaas het best bewaren?

Wanneer je kaas in huis haalt, is het belangrijk om het smakelijke ingrediënt op de juiste manier te bewaren. Zo geniet je er véél langer van. Maar wat is nu precies de beste methode?

Bij kaas is een goede bewaring héél belangrijk. Niet enkel behoud je de intense smaak beter, maar ook de structuur zal beter bewaard worden. We geven je drie tips om kaas optimaal te bewaren:

– Op hout: Heb je in huis een koele ruimte met schappen uit hout? Dat is de perfecte ondergrond om kaas op te bewaren. Hout bestaat namelijk uit cellulose, dat water prima absorbeert. Water of vocht krijgen dus geen kans om de kaas aan te tasten.

– Op stro: Heb je een zachte kaas in huis gehaald? Tip: neem een bakje (plastic of hout) en doe er stro in. Leg daar de kaas op. Het absorbeert niet alleen het vocht, maar geeft ook nog eens een subtiele smaak af.

– Op papier: Zachte kazen met een hoger watergehalte kan je best bewaren op een ondergrond uit papier. Neem enkele vellen krantenpapier, leg ze in het groentevak van je Neff-koelkast en leg er de kaas op. Een uur voor consumptie haal je de kaas uit de koelkast en komt de smaak helemaal tot zijn recht. Wist je dat je kaas het best smaakt bij een temperatuur van 16 graden?

Heb je nu wel zin gekregen in een lekker stukje kaas? Maak kennis met ‘Maison Mons’: een bijzonder kaasadresje in Frankrijk.

Comments

Benieuwd naar uw mening! (0)

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met *

Proef de Neff-newsletter

Schrijf je hier in