Visbereiding in papillot: lekker én gezond! – Neff back-arrow coffee-saucer cuttlery dish duration-75 facebook-footer facebook fish-diving fish glove-rot glove grapefruit knife-alt knife leek mushrooms onion pen pepper pinterest plank-rot plank print salt search spoon towel twitter-footer twitter whisk wine youtube

Visbereiding in papillot: lekker én gezond!

‘En papillote’ is een makkelijke techniek om een gezonde maaltijd te bereiden. Zo gebruikt u nauwelijks extra vet en worden de groenten lekker gestoomd. Maar hoe maakt u een gerecht ‘en papillote’?

Papillot is een techniek waarbij u rauwe vis (zalm, kabeljauwhaasje, forel, tong of wijting) klaarmaakt in een pakketje van aluminiumfolie, vetvrij keukenpapier of zelfs bananenbladeren. In het verleden werd de vis ingepakt in perkament. Voor extra smaak voegt u hier nog lekkere seizoensgroenten aan toe én aromaten. Nadien legt u het pakketje in de oven of op een bbq. Het resultaat? Een heerlijk stukje gestoomde vis met sappige groenten.

Het voordeel van papillot is dat het een bijzonder gezonde techniek is. U gebruikt geen boter, maar wel bouillon, witte wijn, olie of citroensap. De gestoomde vis bevat uitsluitend gezonde vetten. Daarnaast is het ook een echte smaakbom: doordat het pakketje volledig afgesloten is, komen geuren en smaken helemaal tot hun recht.

Een bereiding van vis ‘en papillote’ is een leuke afwisseling voor klassieke vleesgerechten op de BBQ. Wilt u graag genieten van deze techniek in de winter? U kunt een papillot ook bereiden in een oven. Lekker makkelijk!

 

De afbeeldingen in dit artikel komen van www.pinterest.com

Comments

Benieuwd naar uw mening! (0)

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met *

Proef de Neff-newsletter

Schrijf je hier in