Meesterlijke meringues maken met stoom – Neff back-arrow coffee-saucer cuttlery dish duration-75 facebook-footer facebook fish-diving fish glove-rot glove grapefruit knife-alt knife leek mushrooms onion pen pepper pinterest plank-rot plank print salt search spoon towel twitter-footer twitter whisk wine youtube

Meesterlijke meringues maken met stoom

Meringues, of schuimpjes van eiwit, maak je meestal klaar in een gewone bakoven. Maar wist je dat deze witte zoetigheden heel bijzonder smaken als je ze in een oven met stoom bereidt? Dankzij de stoom blijven ze iets zachter en zijn ze lichter van textuur. Probeer het zelf maar eens!

Meringues zijn koekjes op basis van eiwit. Je koopt ze in de supermarkt of bij de bakker, maar eigenlijk is het helemaal niet moeilijk om meringues zelf te bereiden. Er is natuurlijk de klassieke bereidingswijze  in een bakoven, maar je zult versteld staan als je een oven met stoomfunctie gebruikt.

Meringues onder stoom

De VarioSteam-oven van Neff is ideaal om de perfecte meringues te maken. Deze klassieke oven heeft namelijk een extra functie die zorgt voor stoom in de bakruimte. Zo voert de oven hete lucht aan, maar zorgt hij tegelijk ook voor stoomimpulsen. De hete lucht gaart de meringues, terwijl de stoom voorkomt dat ze uitdrogen of hard worden. Het eindresultaat? Smeuïge meringues met een glanzend én krokant oppervlak. De binnenkant van de meringues is zacht en luchtig. De smaken komen helemaal tot hun recht. Heerlijk bij een lekker kopje koffie of als afsluiter van een verrukkelijk diner.

14.04.14 PM17868_610_RZ1

>> Gestoomde meringues maak je lekker zelf

Comments

Benieuwd naar uw mening! (0)

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met *

Proef de Neff-newsletter

Schrijf je hier in