Zo makkelijk is het om zelf artisjok klaar te maken – Neff back-arrow coffee-saucer cuttlery dish duration-75 facebook-footer facebook fish-diving fish glove-rot glove grapefruit knife-alt knife leek mushrooms onion pen pepper pinterest plank-rot plank print salt search spoon towel twitter-footer twitter whisk wine youtube

Zo makkelijk is het om zelf artisjok klaar te maken

Ben je verzot op artisjok? Maar koop je deze groente toch vaak in een glazen pot? Vanaf nu ga je resoluut voor vers en puur. Het klaarmaken van een artisjok is namelijk véél makkelijker dan je denkt. Met enkele simpele stappen bereik je zo het hart van de artisjok en smul je van deze delicatesse.

Aan de slag!

1) Neem een kom en vul met koud water en het sap van 1 limoen. Zet even opzij.
2) Snijd de steel van de artisjok.
3) Verwijder de onderste bladeren.
4) Vermijd dat de artisjok bruin wordt en wrijf met een doorgesneden citroen   over de onderkant.
5) Breng het water en limoensap aan de kook.
6) Kook de artisjok ongeveer 30 minuten.
7) Is de artisjok klaar? Dat controleer je makkelijk door er even met een mes in te prikken.
8) Gaat het mes er makkelijk in en uit? Dan is je artisjok gaar!
9) Haal de artisjok uit het water en laat even afkoelen.
10) De blaadjes laten nu makkelijk los. Het zachte gedeelte ervan kan je opeten.
11) Kom je dichter bij de kern? Het hooi in de kern verwijder je met een lepel (niet eetbaar).

Met wat combineer je artisjok?

De blaadjes van artisjok combineer je met enkele overheerlijke dipsauzen. We delen onze 3 favoriete recepten. Wat denk je bijvoorbeeld van artisjokbladeren met een mosterdvinaigrette? Doe vijf eetlepels olijfolie, een eetlepel wittewijnazijn, een theelepel grove mosterd en honing in een blender. Voeg er nog een teentje knoflook aan toe. Mixen en klaar om te serveren!

Of mag het wat pittiger? Wie gek is op kruidige sauzen, combineert artisjok met knoflookmayonaise. Maak eerst verse mayonaise. Pers knoflook uit boven de mayonaise en roer er een beetje mosterd onder. Breng op smaak met peper en een snufje zout.

Blijf je liever dicht bij de pure smaak van de artisjok? Met olijfolie heb je alvast een topcombinatie beet! Bovendien tover je dit recept in geen tijd op tafel. Giet extra vierge olijfolie in een schaaltje. Doe er een goede draai van de pepermolen bovenop en klaar!

 

 

Comments

Benieuwd naar uw mening! (0)

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met *

Proef de Neff-newsletter

Schrijf je hier in